Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Персоналът на кетъринговата фирма в Сливен преминава обстойни лекарски прегледи

След като 11 деца от Сливен получиха натравяне след обяд с пилешка супа в училище, се установи, че при 11 от общо 29 работници в кетъринговата фирма в Сливен, приготвила храната, са открити стафилококи. В предаването "Хоризонт до обед" директорът на Регионалната здравна инспекция в Сливен д-р Виолета Узунова съобщи, че се прави обстоен анализ на данните:

Предстои да се провери дали персоналът на кетъринговата фирма е преминал клиничен преглед при личните си лекари и дали имат насрочени лечения, защото в случая е много важно дали сред персонала има болни с активна инфекция.


Тя каза още, че всички деца са в добро състояние и са изписани.

Всеки, които работи в рисков хранителен обект, какъвто е кетърингът, при всяко получаване на гнойно или остро възпалително заболяване на горни дихателни пътища с гнойни инфекции по ръцете и по кожата, е длъжен да се обади на управителя на обекта, който да го освободи и отстрани, докато премине необходимите клинични прегледи. Ако наистина се окаже, че е болен, докато не получи заверка от личния лекар, че е здрав. Трябва да се поддържа и добра лична хигиена и добра хигиена в самия обект
, препоръча д-р Узунова.


Интервюто с д-р Виолета Узунова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени