Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" падна лошо в Пловдив с 0:5, "Монтана" победи след 7 мача

Врачанският "Ботев" отстъпи с 0:5 от съименника си в мач от 28-ия кръг на "А" футболна група. Въпреки поражението и преди мача на "Локомотив" /София/ в Бургас, врачани удържаха 12-ото място.

Очаквано Антони Здравков пусна резервите срещу "канарчетата", но никой не очакваше, че интригата на пловдивския стадион „Христо Ботев” ще продължи само 13 минути. Тогава главният съдия Георги Димитров даде дузпа за домакините и изгони с директен червен картон вратаря на гостите Христо Митов. Врачани обаче претендираха, че при атака на "канарчетата" не е отсъдена засада.
На вратата застана Здравко Чавдаров, който смени Маркети, но стражът беше безпомощен да спре шута на Иван Цветков от бялата точка за 1:0. В 37-та мин. Цветков удвои преднината на домакините с удар от 2 метра от вратата. В 44-та мин. Мариян Огнянов се разписа за 3:0, възползвайки се от пас на Иван Цветков.

След почивката "канарчетата" продължиха да редят опасни атаки към Чавдаров, като вратарят на гостите спаси опасни удари на Неделев и Цветков. В 70-та мин. обаче Галчев вкара на празна врата за 4:0, след като беше изведен от резервата Юсеин. В 86-та мин. Чавдаров спаси два последователни удара от упор на Станислав Костов. Две минути по-късно обаче Тодор Неделев изведе резервата Костов, който фиксира крайното 5:0.

СТАТИСТИКА
БОТЕВ ПД:
Стаховяк, Перейра, Спрокел, Енрике, Христов, Галчев /74 Павлов/, Огнянов /46 Костов/, Неделев, Педро /67 Юсеин/, Цветков.
БОТЕВ ВР: Митов, Маркети /15 Чавдаров/, Савич, Найденов, Жайро, Николов, Якимов, Велев, Христов, Рангелов /74 Валериев/, Тонев /71 Коконов/.
ГОЛМАЙСТОРИ: 2:0 Цветков /16-дузпа и 37/, 3:0 Огнянов /44/, 4:0 Галчев /70/, 5:0 Костов /88/.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Николов /Вр/ ; ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Митов /Вр - 13 мин./.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Димитров.
СТАДИОН: "Христо Ботев" /Пловдив/ - 3 500 зрители.
 
В другата среща от 28-ия кръг на "А" "Монтана" постигна първа победа от 7 мача насам, надвивайки "Миньор" с 2:0 на свой терен, съобщи за РАДИО ВИДИН Любо Андреев. Попаденията реализираха Венци Иванов в 13-та мин. и Владимир Мичев в 53-та мин. Повече информация за срещата очаквайте в специализираното спортно предаване "Клуб спорт" по РАДИО ВИДИН- неделя от 16,00 часа. 
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени