Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на Монтана паднаха от "Марек" с 0:3

Снимка: Любо Андреев

Волейболистите на Монтана паднаха с 0:3 гейма у дома от шампиона "Марек Юнион Ивкони" /Дупница/. Само час и 9 минути шампионите си свършиха работата в зала "Огоста" и записаха 13-та си победа. Момчетата на треньора Северин Димитров пък записаха най-слабия си мач пред собствена публика.

"Марек" тръгна уверено в първата част и поведе още от началото. Съперникът проби блокадата на "Монтана" и се стигна до 12:6 точки. Това принуди Северин Димитров да направи и първите си две смени. В игра влязоха разпределителят Владимир Лобутов и Димитър Маринков, а по-късно и Валентин Димов. Рокадите не дадоха резултат и "Марек" спечели с 25:15 точки. Слабото посрещане на "Монтана" и добрата игра на разпределителя на гостите Георги Георгиев дадоха аванс на "Марек" във втората част. Монтанци се събудиха и изравниха 19:19 точки, но не успяха да поведат и загубиха с 21:25 точки. В трета част нямаше интрига и "Марек" затвори гейма с 25:19 точки.

За "Монтана" Венци Рагин отбеляза 10 точки, а с по 8 завършиха Валентин Димов и Димитър Маринков. За "Марек" най-резултатен бе Станислав Величков с 11 точки.

Треньорът на "Марек" Найден Найденов призна, че не е очаквал толкова лесна победа:

"Очаквах по-сериозен мач, уважавам отбора на Монтана. Знам, че имат много комплектован отбор и винаги съм се притеснявал от него. Днес ние бяхме много мобилизирани, радвам се, че изиграхме един наистина добър мач."

Ето как коментира срещата треньорът на "Монтана" Северин Димитров:

"Не напразно "марек" са лидери в класирането и до този момент нямат загуба, затова не трябва да правим чак толкова големи трагедии. Имаме да изиграем още много мачове. Започнахме не толкова добре, "събудихме се" във втория гейм, но не успяхме да направим няколко важни точки, да поведем- това щеше да ни донесе и малко по-голямо самочувствие."

В събота "Монтана" гостува на "Славия". Мачът е от 17 часа

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна