Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоахим Льов доволен, Филип Лам и Мануел Нойер възстановени от травмите си

Йоахим Льов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филип Лам и Мануел Нойер ще бъдат напълно възстановени от контузиите си до няколко дни, категоричен е германският национален футболен селекционер Йоахим Льов. Той обясни, че лагерът на Бундестима не прилича на един голям лазарет, както пишат медиите в страната. "Четейки информациите в медиите за лагера на националния отбор, можете да си помислите, че се намираме в някоя болница. Това обаче далеч не е така. Футболистите работят много добре и аз съм доволен от тях. Някои от тях все още лекуват контузии, но дори и те се подготвят по индивидуални програми и аз съм сигурен, че всичко ще се нареди в наша полза", каза той.
"Филип Лам ще започне бегови упражнения във вторник и ще следим постоянно неговото състояние. Няма да прибързваме обаче. Нойер пък продължава да лекува травма в рамото. Моментното състояние на двамата ни обнадеждава и ние предполагаме, че те ще бъдат напълно възстановени до няколко дни. Медицинският щаб на
националния тим прецени, че травмите на контузените футболисти са леки и те няма да имат проблеми по време на световните финали", добави Льов.
Германия е в група "G" на световното първенство, където попадат още националните отбори на Португалия, САЩ и Гана. Първият мач на Бундестима е насрочен за 13 юни, а съперници са Кристиано Роналдо и компания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна