Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Зеленогорски: Можем да бъдем алтернатива на всичко, което се случва в политиката

Снимка: БГНЕС

Найден Зеленогорски, организационен секретар на Реформаторския блок, заяви в предаването "Нещо повече", че Реформаторският блок е стабилен проект вдясно и заслужава подкрепа, коментирайки последните проучвания на общественото мнение.

Ние можем да докажем, че можем да бъдем моралната и управленската алтернатива на всичко, което се случва в момента. Ние работим за това.

Реформаторският блок ще настоява служебното правителство да смени всички областни управители, за да се проведат чисти избори на есен.

Настояваме за смяната на областните управители, защото те са тези, които организират изборите. Смея да твърдя, че ние се нуждаем от равно отдалечени областни управители, които да не работят за нито една от политическата палитра. В противен случай са възможни субективни намеси и начин на организиране на изборите, които да доведат до резултатите, които видяхме на последните избори - около 30 процента купен и корпоративен вот, фасадна демокрация. Много дълго време си говорихме какви промени ще направим в Изборния кодекс, а промените задълбочиха проблемите. В българското общество има липса на справедливост и оттук тръгва всичко. Крайно време е да се скъса с олигархичния модел на правене на политика. Затова излязохме на улицата, заедно с протестиращите. Смятам, че оставката на това правителство е стъпка в тази посока.


Институтът за дясна политика - нова неправителствена организация, обединавяща хора с академична насоченост и свързани с десницата в България, проведе дискусия, посветена на партиите от този сектор. Чуйте от звуковия файл подробностите в репортажа на Добромир Видев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна