Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терапията с цвят и цветове работи

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който да не е убеден, че здравето е в пряка зависимост от баланса не само на нашите физически нужди, но и на емоционалните ни, умствени и духовни потребности. Принципът на цветната терапия се основава на предположението, че цветовете са свързани с центровете на емоцията в нашето тяло и са разположени в областта на гръбначния стълб. Те са като енергийни спирали,твърдят специалистите и всяка една от тях е свързана с конкретна област от тялото.
Цветотерапията е начин да се използва въздействието на цветовете, за да се балансират и възстановят основните енергийни центрове на тялото ни. Този вид лечение въздейства цялостно на всички нива - на ума, тялото и душевното ни състояние.
Цветотерапия са използвали още в древна Индия, Китай и Египет. А в началото на миналия век хирургът, бактериолог и патолог д-р Едуард Бах открива и формулира още един метод за лечение с екстракти, есенции от цветовете на различните растения.
За този уникален метод, за приложението на цветната терапия у нас и за възможността сами да повлияем на емоционалното си, а оттам и на цялото жизнено състояние, разговаряме с д-р Весела Попова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна