Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каучсърфинг: Легло за теб на всяка крачка

Снимка: sofia.czechcentres.cz

Програмата „Филми за дискутиране” на Чешкия център в София и фестивала за документално кино Biting Docs продължава с филма „Каучсърфинг: Легло за теб на всяка крачка” на американката Александра Лис.

Филмът проследява пътуването на Александра, която с помощта на сайта за разменно гостуване couchsurfing.org успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца. Във всяка една държава тя преживява уникални мигове и се запознава отблизо с местните традиции, благодарение на своите домакини, които освен безплатен подслон й осигуряват и незабравими изживявания.

Преди дискусията на филма тази вечер от 18.30 ч. в Чешкия център ни гостуваха Марцела Зарубова и журналиста Илия Темелков, с които говорихме за сензацията каучсърфинг или новия хит сред пътешествениците.
Прожекцията на филмите от програмата „Филми за дискутиране” е всяка последна сряда от месеца и ще продължи до юни в Чешкия център в София. Ще бъдат представени филми от различни държави по актуални теми, с които организаторите искат да провокират публиката и предизвикат дебат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени