Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравното министерство започва информационна кампания за ваксините

Проф. Владимир Пилософ
Снимка: БГНЕС


Проблемът с отказа от ваксиниране е обществено значим, категоричен е председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ. Според него това трябва да е една от целите на кампанията, която здравното министерство ще започне за информираност на обществото за нуждата от ваксиниране .

Не са много тези, които не одобряват ваксините в нашето общество. Това са мислещи хора, които имат страхове. На нас специалистите ни е задължение да  обясняваме.

Съвременното човечество без ваксините е немислимо да съществува.

Обществото трябва да е информирано постоянно за проблемите. Имунизационният календар продължава  десетина-петнайсет години за всяко дете, така че непрекъснато трябва да се информират хората.

Не ваксинирайки своето дете ти застрашаваш останалите, това трябва да се разбере.

Според проф. Пилософ е необходимо да се подобрят дейностите, свързани с женските консултации, както и да се разпишат правила за последващо обучение на личните лекари.

За  предвиденото в програмата за децата с увреждания проф. Пилософ коментира: Това е разумна идея, само мога да се радвам, че има реализация поне във вид на документ. Надявам се, че специалистите ще работят по него.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна