Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите на България победиха Румъния

Снимка: Sportal.bg

България победи Румъния с 2:0 в квалификационен мач за европейско първенство по футбол за младежи до 21 години, игран на стадион "Транс-Сил" в Тургу Муреш. Така България вече има три точки в актива си след два мача (в първия си мач младите български футболисти загубиха от Уелс с 1:3).

Българите започнаха по-активно срещата на стадион "Транс-Сил" и след няколко корнера се стигна и до гол - в 16-та минута Георги Минчев изпрати топката в мрежата на румънския вратар Кожокару след отлично подаване на Александър Василев.

В 54-та минута Табакариу получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Антонио Вутов и домакините останаха в намален състав. От това се възползваха българските футболисти и влезлият като резерва през второто полувреме Никола Колев в 89-та минута с точен удар оформи крайния резултат - 2:0 за България.

Следващата квалификационна среща за европейско първенство на българските младежи е срещу Люксембург на 8 септември, вторник, и ще се играе на стадион "Лудогорец Арена" в Разград с начален час 19,30 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени