Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Събуди се" ще продължи и по време на снимките на "България в четири сезона"

Четири дни остават до финала на кампанията "Съдуди се“ в подкрепа на филмовия проект на младия режисьор Стефан Апостолов "България в четири сезона“. Чрез интернет платформа са събрани над 60 процента от заявената първоначална сума от 50 хиляди долара. Засега са участвали над 1000 дарители. Продължава набирането на средства от корпоративни спонсори.

Най-добрият вариант е да съберем сумата, но дори това да не се случи, проектът ще бъде изпълнен, увери в предаването "Преди всички" Валентина Куцева, която е част от екипа на кампанията. Тя допълни, че заедно с постъпленията от банковата сметка стойността на набраните дарения вече е достигнала 40 хиляди долара. Последните дни като цяло са най-активни, подчерта Куцева.

Филмът "България в четири сезона" е филм, който засяга загубата на човешките взаимоотношения и навлизането на младите хора в дигиталния свят. Посланието е, че всеки среща препятствия по пътя си, но семейството, традициите, историята ни мотивират да продължим да се борим, разказа Валентина Куцева.

Във филма ще участват известни български спортисти. Сред тях е Йордан Йовчев, помогнал за създаването на трейлъра. Филмът прави паралел между минало и настояще, като цялото приключение се случва през очите на едно дете.

Реално това е игрален, а не документален филм. Ще има възстановки на исторически битки. В снимките на лентата ще участват 23 локации, а снимките ще бъдат заснети с висококачествена камера.

Кампанията "Събуди се" ще продължи по време на целия снимачен процес, като се предвиждат и бекграунд снимки и видеоматериали от местата, където се снима филмът.

Режисьорът Стефан Апостолов работи в Холивуд.

Повече по темата можете да научите в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна