Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен поздрав за слушателите от световноизвестния тенор Пьотр Бечала

"Коледа във Виена" в Концертхаус
Снимка: Б. Йосифова
Една от кулминациите в музикалния афиш на австрийската столица в дните преди Нова година е концертът "Коледа във Виена", който винаги се провежда в голямата зала на Концертхаус. Началото на тази великолепна традиция е поставено през 1992 година с участието на тенора Пласидо Доминго, а в програмата се съчетават оперна класика и поп музика. През годините в концертите участват звезди като Даяна Рос, Майкол болтън, Сара Брайтман, легенди като Шарл Азнавур и Тони Бенет. През 1999 година на сцената са и тримата тенори - Доминго, Карерас и Павароти.


Тази година публиката във Виена се наслади на блестящи изпълнения на Симфоничния оркестър на Австрийското радио с диригент Ервин Ортнер, Хора на виенските момчета, хор Wiener Singakademie и солистите Валентина Нафорнита - сопран, Анжелика Кирхшлагер - мецосопран и тенора Пьотр Бечала. Празвучаха някои от най-популярните коледни песни от немско- и англоезичните страни.

Световноизвестният полски певец Пьотр Бечала е един от най-търсените млади тенори на световната сцена в момента. Той пристигна във Виена от Ню Йорк, където участва в спектакли на Метрополитън опера.

Чуйте ексклузивното интервю  с него за предаването "Алегро виваче" и коледните пожелания към слушателите.


"Най-хубави пожелания за "Алегро Виваче" - благословена и съзерцателна Коледа и всичко най-добро за 2016-та."
Пьотр Бечала


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна