Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси София" набра с петиция 1000 подписа в защита на трамвайна линия №6

Снимка: БГНЕС

Гражданската платформа "Спаси София" набра с петиция хиляда подписа в защита на трамвайната линия номер 6 с маршрут от квартал "Обеля"2 до квартал "Лозенец". Гергин Борисов от платформата поясни, че за намеренията на общината той и съмишлениците му са разбрали от обявена обществена поръчка за реорганизация на булевард "Скобелев", част от трасето на трамвая:

Проектът създава проблеми  и за  тролейбусния транспорт, а през тунела на НДК минават 6 от 9-те тролейбусни линии в София, което означава, че 2/3 от тролейбусния транспорт в София ще падне жертва  на същия проект. Освен това закриването на трамвайното трасе в „Лозенец“ означава, че за последните 10 години трамвайната мрежа в София ще е намаляла с 12,8 км на фона на единствените 2, 81 км от новопостроени трасета. Това, което ни притеснява нас, и едно от исканията ни е веднага да се преработи идейният проект, така че да се запазят всички транспортни връзки.

Преди години,  живеещите по булевард "Скобелев", бяха против движението на трамвая заради резонанса от мотрисите върху сградите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени