Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова - едно фино съвършенство

Красимира Стоянова и Людмил Ангелов в "Музикферайн"
Снимка: Б. Йосифова

Така определя майсторството на бългаската певица австрийската преса. На 26 януари във Виена, в красивата камерна зала "Брамс" на комплекса "Музикферайн" дуото Красимира Стоянова - сопран и Людмил Ангелов - пиано представиха песенна вечер, която българската публика имаше привилегията да види и чуе първа по време на фестивала "Пиано Екстраваганца 2015" в София. В нея бяха включени песни от Белини, Верди и Респиги в първата част, а във втората – от Мусоргски и Рахманинов.


Билетите за рецитала във Виена бяха разпродадени още преди датата, а седмици преди събитието изданието на Дружеството на любителите на музиката публикува статия от четири страници на журналиста Щефан Мусил за нашата оперна прима със световна кариера. Текстът разкрива не само възхищението към красотата на гласа ѝ, но и огромния респект към нейната личност.

Какво пише в рецензията за рецитала на Красимира Стоянова и Людмил Ангелов, поместена в престижния вестник "Die Presse" - чуйте в кореспонденцията от Виена на Боряна Йосифова в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна