Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампания за насърчаване на доброволчеството

Снимка: БГНЕС

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes – започва серия от обучения за неправителствени оргаизации в страната с фокус върху ефективната работа с доброволци. Инициативата започва от Пловдив, където над 30 местни организации ще се включат в обучението за работа с доброволци. Сред засегнатите по време на обучението теми ще бъдат създаването на смислени доброволчески инициативи, писането на успешни обяви за доброволци, добри практики и възможни решения за най-често срещаните проблеми в работата с доброволци. Предвижда се в рамките на кампанията TimeHeroes да представи и новия си наръчник "Ефективна работа с доброволци", който обобщава добри практики на повече от 100 страници.

Пред "Хоризонт" Зорница Миткова от организацията обясни,че ще се състоят срещи със студенти в Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново:

Обученията покриват областите от работата с доброволци, които бяха от кроени като най-ключови и същевременно най-проблемни в работата според обширно допитване до неправителствени организации от цялата страна. Сред засегнатите по време на обученията теми ще бъде създаването на смислени доброволчески инициативи, писане на успешни обяви за доброволци, както и добри практики и възможни решения за най често срещаните проблеми в работата с доброволци.

Искаме да покажем, че доброволчеството е начин да стартираш кариерата си, да събираш знания и умения, които да помогнат за среща с първия работодател. Ние сме насочени именно към това да канализираме работата с млади хора. Обучението е насочено не толкова към убеждаването на неправителствени организации в нашето доброволчество, защото бихме казали, че това е един успех, който сме постигнали. По-скоро обученията са насочени към това как активно да работим с доброволци, как да ги задържаме, как да ги мотивираме и как като организация или отделна личност, организатор на кауза, да ги връщаме за всяка следваща кауза.

Интервюто на Борислава Борисова със Зорница Миткова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени