Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристфрид Тьогел ни представя "Фройд набързо"

Една от възможностите да се докоснем до творчеството на Зигмун Фройд, без да навлизаме в дълбочината на неговите трудове, е книгата на немския клиничен психолог Кристфрид Тьогел.
 

"Фройд набързо" е книга, която задоволява човешкото любопитство на непрофесионалиста да се докосне до всички аспекти на Фройд и творчеството му. Всеки един негов труд е описан в детайли, разказан с неговото съдържание, с това, на което се набляга. То действа и като учебно помагало, казва за книгата Анелия Николова.

В предаването "12+3" на "Хоризонт" тя обясни, че изданието съдържа богата библиографска справка за живота на прочутия немски психолог по дати:

Така за няколко минути минаваш през целия му живот, без да четеш дълга, тягостна биография. Така те впечатляват неща, които са изключителни точно за неговия живот.

Книгата съдържа и писма от Фройд до различни известни личности по неговото време.

Авторът Кристфрид Тьогел, който е изследовател на научното наследство и архива на Зигмунд Фройд, както и негов биограф, ще бъде съвсем скоро в България. На 10-и март в литературен клуб "Перото" в НДК той ще присъства на официалното представяне на "Фройд набързо".

Повече за книгата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна