Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Приемането на новия антитерористичен закон наистина закъснява

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява.

Според министър-председателя Бойко Борисов е загубено много време в безсмислени обсъждания и закъснението на приемането на антитерористичния закон е безспорен факт:

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с , даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.

Премиерът  Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев откриха модернизираното летище Безмер край Ямбол. В удължаването на пистата и инфраструктурата на летището са вложени над 62 млн. лева.

Снимка



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна