Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият спектакъл на "Роберта Балет" е приказка за възнаградената доброта

Роберта Джурова: Доброто поражда добро - равносметката не може да е друга

Снимка: robertaballet.com

„Крилете на добротата“ се нарича новият спектакъл на „Роберта Балет“, който ще разкрие пред публиката на 15 май в зала 1 на НДК новата тъжна и красива приказка на Роберта Джурова. Историята се ражда от провокация – класическата приказка на Ангел Каралийчев „Майчина сълза“, в която птицата-майка изоставя малкото си птиче. Спектакълът все още няма спонсор.

Добротата липсва днес. Животът ни се изпълни с агресия. Може би това ме провокира да направя този спектакъл - за подаръците от небето, които получаваме, когато сме добри, разказа Роберта Джурова пред „Хоризонт“ в Деня на балета. По думите й, доброто поражда добро и няма начин равносметката да е друга.

Най-малките в балет „Роберта“ са тригодишни и играят уникална хореография, разказа Роберта Джурова, според която България има уникални деца и заради това тя е още тук.

Много са талантливи българските деца и само чрез тях мога да реализирам моите сънища, призна Роберта, допълвайки, че децата нямат нужда от вещи, а от нас.

Децата са много чисти, но в един момент улицата ги поглъща, подчерта Роберта Джурова. Според нея танцът е медитация, която връща децата отново към чистотата. Те излизат усмихнати и одухотворени от залата, сподели още Роберта и обясни, че докато работи с децата, те са с изключени мобилни телефони, а залата се превръща в малък оазис в нашата действителност.

Целия разговор с Роберта Джурова чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна