Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Танго" - новият албум на дуото Веско Ешкенази и Людмил Ангелов

Людмил Ангелов и Веско Пантелеев-Ешкенази

Нерядко като бис в концертите си Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов изпълняват танго. Дуото, което отбеляза 20 години творческа дейност, знае добре какво пали широката аудитория и й го поднася с финес и висок професионализъм.


Сега софийската публика очаква с нетърпение обещана среща - на 26 май от 19.30 часа в зала "България" двамата ще свирят в рамките на Европейския музикален фестивал. Билетите за концерта им под надслов "В света на аржентинската музика" бяха разпродадени толкова бързо, че агенция "Cantus Firmus" организира и втори със същата програма - на 28 май от 11.30 часа в камерната зала "България".

Броени дни преди събитието Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов обявиха появата на новия им компактдиск "Танго", който най-нетърпеливите меломани ще могат да си купят по време на двата концерта, а те ще бъдат и официалното му представяне.

Дуото направи и представяне в предаването "Алегро виваче" - прекрасните наши музиканти, носители на наградата "Музикант на годината", разказаха интересни моменти от възникването на идеята до реализацията й в Първо студио на БНР.

Чуйте разговора с Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов и откъси от албума им "Танго" в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!