Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма закана за терористичен акт при случая с катарския гражданин

Снимка: www.prb.bg

Няма заплаха или закана за терористичен акт при случая с непристойното поведение на катарски гражданин в столичен мол. Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за хулиганство и му е наложила мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Преди ден катарският гражданин Алтхани Сауд Мохамед се е държал изключително непристойно спрямо работещите в столичен мол, съобщи заместник-районният прокурор Радослав Димов.

В сградата на търговски център е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото.

Наблюдаващият прокурор ще изготви искане за постоянна мярка "задържане под стража", с оглед на това, че катарският гражданин няма регистрация на територията на страната и има опасност да избяга.

Не става въпрос за заплаха или закана за извършване на терористичен акт. В тази връзка е извършена и проверка от служители на ДАНС. Действията на господин Джасем са чисто хулигански и не са насочени нито към националната сигурност, нито към изразяване на някакви дейности във връзка с терористични организации.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна