Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани и институции в Божурище спорят за изграждането на депа за земна маса

Снимка: БГНЕС
Граждани и институции в Божурище спорят за изграждането на депа за земна маса.

Нито аз, нито колегите ми сме против да има такива площадки - депа за съхранение на такъв тип земни маси, но не там и не в разрез със законовите норми на държавата, това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" общинският съветник от коалиция "Заедно за Божурище" Снежана Славейкова:

През месец май 2016 година от страна на господин Димов като кмет на Община Божурище ни беше предоставена докладна записка, в която ние трябваше да приемем допускане за изработване на този т.нар. ПУП, или Подробен устройствен план, който обхваща два имота на територията на село Гурмазово. Предназначението на тази територия е за площадки за съхранение на хумус и уж чисти земни маси, а не депа. 

Кметът на Община Божурище Георги Димов заяви:

Общината предвижда изграждането на площадки за съхранение на хумус и чисти земни маси, реално чисти земни маси. Госпожа Снежана Славейкова не трябва да заблуждава хората, че това са, както тя казва - уж чисти земни маси. Това са наистина чисти земни маси. До момента съм правил две срещи с хората в село Гурмазово, но не обществено обсъждане, защото обществено обсъждане може да има, когато изпълним стъпка по стъпка процедурите.

Цялото интервю с Георги Димов и Снежана Славейкова можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна