Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Радичев: За мен е голямо удоволствие, когато доставям радост на зрителите

Снимка: Народен театър

За мен е голямо удоволствие, когато доставям радост на зрителите, казва обичаният актьор Антон Радичев, който в ефира на "Хоризонт" се върна в началото на творческия си път, разказвайки, че е получил поканата да  играе в Народния театър "Иван Вазов" още докато следвал във ВИТИЗ. Това че поканата дошла при него, както сам се определя момчето от крайния квартал на София и без връзки, било повече от изненадващо.  Затова доста се забавил, докато провери дали поканата всъщност не е някаква шега. Оказало се, че всичко е съвсем сериозно, а поканата е дошла след участието му в пиесата на Горки "Деца на слънцето" в учебния театър - в ролята на Протасов:

Оказа се, че моят професор Филип Филипов е решил да прави "Деца на слънцето" на Горки и в Народния театър, след като я е направил във ВИТИЗ. И понеже съм направил, не само на него, много силно впечатление, той ме е поканил да участвам в тази пиеса, пак със същата роля.... и така започнахме...

Радичев казва, че още има хора, които питат за култовото предаване "Клуб НЛО" от близкото минало.  Сега съжалява само за спирането на сериала "Етажна собственост", защото актьорските му ангажименти, които въпреки че в момента са много, никога не му тежат: Когато остана без работа ден-два и ми става някак скучно, казва актьорът, който само в театъра "Искри и сезони" има участие в 9 постановки. 

Зрителите мога да го гледат и в пиесите "Почивен ден" и "Работно време" на Камен Донев, както и в комедията "Етажна гроздова", вдъхновена от сериала "Етажна собственост".

Цялото интервю с Антон Радичев може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна