Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бродуейският мюзикъл за възрастни "Авеню Кю" ще има премиера на софийска сцена

Бродуейският мюзикъл за възрастни "Авеню Кю", който е отличен с три награди "Тони", ще има премиера на софийска сцена на 15 февруари - в Столичния куклен театър. В ефира на "Хоризонт" певицата Роберта, която е музикален ръководител на проекта, разказа повече за спектакъла:

Това е мюзикъл за възрастни и се играе в Столичния куклен театър, защото е с кукли. Има пет или шест герои, които играят с кукли- актьорите играят с кукли, и има други роли, които се играят без кукли. 

Въпреки участието на кукли темите, които се засягат в мюзикъла, са сериозни и представят и нелицеприятната страна на съвременното общество:

"Авеню Кю" е всъщност последната улица - бедняшката улица, в нюйоркски квартал. Там хората живеят съвсем нормално, съвсем обикновено и става въпрос всъщност за техните животи, за техните съдби. 

Най-важното послание в мюзикъла е, че любовта винаги побеждава, каза още Роберта. Повече за спектакъла, който освен на 15- и, ще се играе и на 16 и 23 февруари, чуйте от звуковия файл. Мюзикълът е предназначен за зрители на възраст над 16 години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна