Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит оглави богослужението за така нареченото Второ Възкресение

| обновено на 16.04.17 в 14:33
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин Патриарх Неофит оглави богослужението за така нареченото Второ Възкресение в столичния митрополитски храм "Света Неделя".

Той поздрави с Христовото Възкресение всички миряни в родината и далеч от нея. Патирархът отправи послание към вярващите в Исус Христос

Вярваме и изповядваме и се стремим към всеки ден от живота си да подражаваме на неговата милост, на неговото човеколюбие и неговата жертвена любов, която той ни завеща, казвайки:  "По това ще познаят всички, че сте мои ученици, ако любов имате помежду си".

Нарича се Второ възкресение, тъй като за втори път след полунощ звучи евангелският текст Благовестаж за възкръсналия Христос. На това тържествено богослужение евангелието се повтори на различни езици, като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи, до цялото човечество. 

Днес храмът беше изпълнен с много вярващи, които се поздравяваха с традиционния поздрав. Много вярващи минават около църквата. Настроението е празнично и хората са радостни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна