Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наш талант набира средства за участие на Световно и Европейско по шахмат

Снимка: Радио ВИДИН

Момчил Петков от Добрич е кандидат-майстор на Световната федерация по шах, трикратен държавен шампион по класически шахмат за деца до 12 години, носител е на бронзов медал от Европейското по шах в Сочи през 2016 година, където завършва с еднакъв брой точки от класираните на първо и второ място шахматисти, шампион на Европейския съюз на състезанието в Австрия, с максимален резултат девет от девет възможни игри.

До края на годината Момчил е получил правото да представя България в неговата възрастова група в три важни състезания – Шампионата на Европейския съюз по шахмат , който ще се проведе в Австрия, в Европейското първенство в Румъния и в Световния шампионат в Бразилия. Две от състезанията са през месец август, третото е през септември, но до 15-и юни Момчил трябва да заяви участието си. Средствата, които са му необходими обаче, са непосилни за неговото семейство, споделя майка му Янка Петкова.

Общата сума, която е необходима за участието на Момчил Петков на Европейското и Световното първенство по шахмат, е 20 000 лева, като за тяхното набиране се разчита изцяло на дарения. Разбира се, онова, от което той най-много се нуждае, е постоянен спонсор, за да могат майка му и треньорът Тодор Тодоров да се занимават с неговия напредък като спортист и да развиват потенциала му, освободени от грижата по непрекъснатото търсене на пари.

Сметката за набирането на средства за предстоящите турнири на Момчил е поместена в страницата на Българското национално радио в интернет.

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG93UNCR75271045547310

Янка Петкова

Пейпал акаунт: yanka.petkova@abv.bg


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна