Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открива се осмото издание на "Лятна академия за деца и ученици" към НХА

Снимка: БГНЕС

На 1 август с хепънинг "Снежната кралица през лятото“ ще се открие осмото издание на "Лятна академия за деца и ученици. Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Националната художествена академия (НХА) и Фондация "Св. Пимен Зографски“ към НХА, предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 18.00 часа академията ще отвори врати за най-малките художници. Те ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват.

Лятната академия за деца вече има биографията на едно дете, което вече е завършило първи клас и предстои да бъде втори, защото правим това за осма поредна година. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Мария Ландова, ръководител на проекта:

Все по-уверени сме. Имаме своите фенове сред децата и сред родителите – бабите и дядовците най-вече. Това не е точно ваканционно училище, а академия, защото ще ползва ателиетата на академията, нейните ресурси и нейните студенти. Оригиналното на нашата идея е, че студентите работят с децата и това, че те са толкова млади, толкова ентусиазирани наистина дава страхотни резултати. Само за един месец работа откриваме изложба, която изпълва Галерия "Академия“, която никак не е малка галерия.

Цялото интервю с Мария Ландова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна