Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стоянов: Проектът "Пеевски - Цонев" граничи с правен абсурд

Предложенията за промени в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от ДПС, граничат с правен абсурд. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Николай Стоянов от проекта "КТБ - файл":

Тези предложения са противоконституционни. Бъркането в стопанския оборот по случили се назад събития е нещо много сериозно, тоест отменяне на сделки и обявяването им за недействителни е нещо, до което много рядко се стига и само с доста основателна причина. Искрено се надявам, че в този му вид този закон не би могъл да мине пред Българския парламент. Самото внасяне на проекта "Пеевски - Цонев" създава усещането за един търсен имиджов пиар ефект от господин Пеевски. По този начин той заявява, че е единственият, който се бори против разграбването на останките от КТБ и че който не се включи към тази инициатива, е един вид слуга на олигархията. Николай Стоянов

Неприятна практика е да се прави законопроект с име на банка - вътре в самия текст, отменяне на сделки, сключени от конкретни лица – квестори и синдици на тази банка, добави Стоянов.

Цялото интервю с Николай Стоянов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени