Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Делин: Необходимо е да има регулации за всички посетители на парковете

Снимка: Радио ВИДИН

Няма нито един закон, който да дава или да ограничава каквото и да е в парковете, съответно нито максимална скорост, нито поведение на посетителите на парковете, което за нас е проблем. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ Иво Делин, председател на Сдружение „Велоеволюция“.

"Необходимо е да има обособени места за всеки посетител на един парк, т.е. трябва да има детски кътове - само за деца, съвсем нормално е в тези и околните на тези кътове алеи да не се допускат велосипедисти или кучета. Да има полянки, където да се разхождат кучетата. Хубаво е да има обособени места с приоритет на велосипедистите, тъй като малко или много всяко едно дете в някакъв момент иска да кара велосипед. Неговият родител трябва да го учи, двамата да карат, за да може да е сигурно, че ще може да го кара. Не очакваме да има сериозни рестрикции, а по-скоро хубави регулации за парка", уточни той.

Делин съобщи, че има наредби, които забраняват влизането на автомобили или пътни превозни средства в парковете, съответно паркирането на тротоари, но от години няма контрол на това: „Дори и да се издаде нова заповед, нищо няма да се промени. Трябва изцяло да се засили контролът, за да се спазват тези наредби“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна