Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Друмева: Когато от ГЕРБ нямат аргументи, ползват други прийоми

Корнелия Нинова на Бузлуджа 2018
Снимка: БГНЕС

Председателят на общинската структура на БСП в Казанлък Румяна Друмева окачестви упреците от страна на партия ГЕРБ за непочистените Бузлуджанските поляни като "липса на аргументи".

"Нашите опоненти от ГЕРБ, когато нямат аргументи, ползват други прийоми за уязвяване, както се случи и в този миг", заяви Друмева в предаването "12+4". Тя разясни, че почистването на поляните е задължение на Общината. "БСП за поредна година се възползва от предложена от Община Казанлък оферта по осъществяване на дейностите по почистването след събора", каза Румяна Друмева и допълни, че има приведена сума от 5706,68 лева към Общината за тази цел. Общинска фирма е поела ангажимента за почистване на “историческата поляна преди, по време на събора и след неговото приключване“. По този начин е процедирано всяка година, продължи в допълнение Друмева, посочвайки, че задълженията са "в лицето на кмета и на общинското ни предприятие “Комунални дейности“, които създават организацията, за да бъдат изпълнени тези дейности“. Тя уточни, че в понеделник участниците лично са останали, за да почистят пространството около паметника и по това време са се уверили, че протича почистване от страна на общинската фирма".

Обяснение на случилото се Румяна Друмева потърси в голямото количество хора, които са се събрали на поляната, и това е затруднило бързата реакция на фирмата:

“Община Казанлък е 77 000 души, можете ли да си представите, ако всички се качат горе, кой ще е в състояние да почисти за няколко часа или дори за един ден?“.

Друмева посочи, че в ръководството на Община Казанлък има кмет, който е от политическа партия ГЕРБ, "така че всички укори за свършена или несвършена работа трябва да бъдат отнесени там, а не към нашата партия, която и по план месец преди събитието е обезпечила всички тези дейности, за да бъде запазена природата чиста". Сумата по заплащане на почистването е преведена авансово на 23 юли, уточни още Друмева.

Употребата на информацията за “непочистените поляни“ от страна на ГЕРБ Друмева изтълкува по следния начин: “Вероятно бяха стреснати от десетките хиляди българи, които бяха на “Историческа поляна“, от озарените лица на всички“.

Цялото интервю с Румяна Друмева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени