Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 15 души, заподозрени в изнудване на бизнесмени и разпространение на наркотици, са задържани в Монтана

| обновено на 30.05.19 в 12:15
3
На входовете и изходите на Монтана има засилено полицейско присъствие.
Снимка: Любомир Андреев

Над 15 лица са задържани при мащабна акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и жандармерията в Монтана. Акцията е под контрола на Специализираната прокуратура.

Близо година е отнело разследването върху криминалния контингент, който се е занимавал с рекет, палежи, разпространение на наркотици, съобщи в Монтана заместник-главният прокурор Иван Гешев:

"Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, телесни повреди и други неща... Към момента са задържани над 15 човека, включително в София и Монтана. С лицата се работи. Проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, различни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването. В рамките на следващия ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и конкретните текстове, по които ще бъдат привлечени като обвиняеми. Съответно, екипът от прокурори, които наблюдават делото, ще прецени какви мерки за неотклонение ще бъдат искани... Работи се активно, мобилизирана е цялата Областна дирекция на Монтана, помагат и колегите от прокуратурата в Монтана...  За пореден път колегите от ГДБОП се справиха добре. Това е един от приоритетите на прокуратурата в последните няколко години- организирани престъпни групи, които тормозят местните жители в различни градове на страната... " 

Сред задържаните в София е и Мартин Антов от Монтана, свързан с делото "Килърите - 2". Към момента за Антов няма повдигнато обвинение, уточни Гешев:

"Знае се, че стои жена и известна охранителна фирма, която се занимава с тормоз над земеделски производители. Работи се и в посока, че сегмента на тази група е в две направления- рекет с насилствени действия и наркоразпространение. За специализираните структури и прокуратурата авторитети няма", обясни Гешев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна