Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешко броят на заразените с коронавирус ученици се увеличава

| обновено на 19.01.22 в 09:10
Снимка: БГНЕС

В област Ловеч расте броят на заразените с коронавирус ученици и карантинираните паралелки, но през последните дни нарастват и болните от остри респираторни заболявания и грип, като отчетените стойности се доближават до епидемичните от 290 на 100 хиляди.

В най-голямото основно училище в Ловеч - "Васил Левски", вчера са отсъствали около 30 на сто от учениците.

Да има ли по-дълга ваканция, за да се ограничи заболеваемостта директорът Илица Петрова поясни:

"Дори 28 януари е късна дата и дори трябва да е малко по-дълга ваканцията. Вече все повече стават децата, които дават положителен резултат. За два дни в училището от девет паралелки 5-7 клас съм карантинирала три".

Илица Петрова   Снимка: Пламен Христов

Петрова допълни, че при удължаване на ваканцията няма да има проблем за овладяване на учебния материал, а тя е необходима и защото учителите са изморени от едновременното преподаване присъствено и дистанционно

"Със сигурност ще могат да наваксат. Дори учебното време е повече, така както е заложено е повече, отколкото е предвидено. Учениците, поне в нашето училище, не са загубили нито едни час. Ще могат да бъдат оформени за първия срок."

На вчерашното заседание на общинския кризисен щаб не беше посочено колко точно са заразените с коронавирус ученици и учители и не бяха предприети допълнителни противоепидемични мерки за ограничаване на заболеваемостта.

Повече то темата чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна