Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоилов: Ние сме по средата на пътя

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори през медиите преди утрешното домакинство на отбора на Ботев (Пловдив). Той обясни какво е състоянието на Ноа Сонко Сундберг и Абделахи Шеху.

"Сонко тренира в отбора, ще има още една-две тренировки и ще преценим какво е здравословното му състояние. Ако е напълно здрав, ще има време за игра. Проблем е, че не е играл скоро. Шеху набира скорост и влиза в нормална физическа форма. Доколкото разбирам, при него всичко е наред с документите. Ще преценим колко време да играят, но ще получат шанс. Досега се справяхме без двамата. Но предпочитам всички да са здрави, за да можем да правим ротации в мачовете, които ще играем през 3-4 дни", каза треньорът.

"Откакто е с новия собственик, Ботев направи добри неща откъм селекция и резултати. През миналия сезон завършиха на трето място и бяха евроучастник. Сега имаха нещастен старт в първенството, а участието в Европа малко ги обърка. Не мога да отлича само двама или трима от техния отбор, те имат отлични футболисти и играят комбинативно. Ботев винаги е бил водещ отбор в България. С новия треньор се подобриха и резултатите. Въпреки че изостават, съм сигурен, че отново ще се борят за евроучастие, в нашето първенство бързо се наваксват изоставанията. Бил съм треньор на този отбор, но тогава имаше друг ентусиазъм, друга философия, а и итраеха повече българи. Но те имат цялото ми уважение. Ботев винаги играе футбол, иска да се надиграва и съм сигурен, че ще се получи интересен мач за зрителите. Срещу по-добрите отбори и ние имаме възможност да видим докъде сме стигнали", добави Стоилов.

"Ние сме по средата на пътя, на който искам да виждам Левски. Трябва да има повече контрол върху топката, трябва концентрацията да е на по-високо ниво, да намерим баланса. Тъй като понякога запазваме вратата си суха, след това ни вкарват голове. Шеху беше привлечен, защото може да играе на 2-3 позиции. Ето, онзи ден нямахме нито един централен защитник на пейката. Така бе и в мачовете с ЦСКА и Лудогорец и се налага да правим крайни защитници - централни. Така че с привличането на Шеху се надявам да сме напреднали. Той има опит и качества. Но всеки нов трябва да заслужи мястото си в Левски. Понякога и най-добрите и скъпи футболисти нищо не играят, а най-евтините се адаптират бързо към стила ни", каза треньорът на "сините".

"Имаме наказание, макар и частично. Надявам се празният Сектор А да не се отрази на футболистите. Доколкото знам, другите сектори са разпродадени. Не е приятно да се слагат изкуствено ограничения. Специално за Левски, който е продал близо 6000 абонаментни карти. Заради един-двама не може да страдат 20 000 човека. Надявам се да няма повече такива конфронтации, но трябва да бъдем и по-гъвкави. Откакто аз съм тук, не е имало проблеми с феновете ни или само единични случаи. На домакински мачове дори при 20 000 на трибуните е имало 10 полицаи. Ако феновете ни не са провокирани и дразнени, не създават проблем. Почти нямаме забележки", завърши Станимир Стоилов преди началото на тренировката на отбора му.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна