Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Чабуклийски: За поредна година УНСС запълва бройките държавна поръчка

| Интервю
Снимка: УНСС

"За поредна година УНСС успя да запълни своите бройки държавна поръчка. Има доста записани студенти и в платено обучение. Това показва, че университетът е търсен, искан и е притегателен център за хората, които желаят да се развиват". Това каза пред БНР Илиян Чабуклийски - председател на Студентския съвет в УНСС. Днес университетът открива академичната година. 

"Има някои проблеми в университета. Надявам се през тази нова учебна година те да бъдат възможно най-малко, да останат вътре в университета и да могат да бъдат решени на локално ниво. Няма институция, която да няма проблеми", коментира той.

В предаването "Преди всички" Чабуклийски посочи, че има проблем с един от корпусите на университета, който ще бъде затворен през тази учебна година за ремонт. Според него няма да има сериозни проблеми от страна на обучението

Ще направим всичко възможно да бъдат увеличени стипендиите. Предстои въпросът да бъде обсъден на общо събрание на Студентския съвет, отбеляза още той.

Чабуклийски подчерта, че библиотеката на университета е изцяло модернизирана. Очаква се да бъде открита до края на месеца. По думите му това ще е една от най-модерните библиотеки в страната. Той добави още, че са ремонтирани и 3 входа на студентските общежития.

За наемите председателят на Студентския съвет заяви, че ще има увеличение на отстъпката при ранно плащане, което ще е от 10 на 20%:

"Студентите, които плащат от 1 до 15 число на месеца, няма да усетят увеличение. За останалите ще има увеличение от 10%. Целта е да може студентите да станат по-дисциплинирани и да заплащат своите задължения навреме". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна