Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик започва младежкият театрален фестивал "Океан от любов"

В Пазарджик започва младежкият театрален фестивал "Океан от любов". В рамките на четири дни театрални групи от цялата страна ще представят своите постановки. В 18-ото издание е предвидена и съпътстваща програма, която има за цел да мотивира и да развива таланта и познанията на младите хора в театралното изкуство. Във фестивала ще се включват като експерти и известни професионални артисти и режисьори, както и преподаватели по актьорско майсторство.

По традиция "Океан от любов" се превръща в празник  където на едно място се събират професионализмът и ентусиазмът на децата, решили да се посветят на театралното изкуство. Тази година във фестивала ще се включат над 300 младежи от страната, уточни Инна Церовска, директор на Младежкия театър в Пазарджик, която е организатор на фестивала. 

Фестивалът ще започне с фотоизложбата "Артисти за деца".

Участниците във фестивала ще имат и мотивационна среща с режисьора Яна Титова.

По традиция участниците във фестивала ще се включат и в експерименталната театрална лаборатория "Драма лаб". Ще бъдат организирани и експертни кръгли маси.

Младежкият театрален фестивал "Океан от любов" ще бъде открит на 29-и март и ще продължи до 1-ви април. Той се реализира с партньорството и финансовата подкрепа на Община Пазарджик.

Репортаж на Невена Петрова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна