Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделските министри на ЕС обсъждат търговията със селскостопански стоки

Снимка: consilium.europa.eu

Унгарското председателство ще представи публично своята работна програма и ще очертае основните си приоритети в областта на селското стопанство на насрочения за днес Съвет на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел. България ще бъде представена на света от земеделския министър Георги Тахов.

Въз основа на информация от Европейската комисия министрите на селското стопанство ще обсъдят въпроси, свързани с търговията със селскостопански стоки – тема, която почти постоянно присъства в последните години на тези форуми.

Съветът ще обсъди и начините за подобряване на дългосрочната жизнеспособност на селските райони с акцент върху приемствеността между поколенията и демографските аспекти.

В рамките на точка "Други въпроси" унгарското председателство ще предостави публично на Съвета информация за резултатите от политическия форум, проведен в Брюксел на 4 юли за постигане на напредък в научните изследвания и иновациите в Централна и Източна Европа.

Предвиден е и неформален работен обяд, в рамките на който министрите ще обсъдят и опазването на европейските традиции в областта на храните.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна