Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Дъскарев: Шансовете на Тръмп да стане президент се увеличиха след покушението

Ген. Красимир Станчев: Екипът на охраната е пренебрегнал предварителната подготовка - авангарда

| Интервю
Снимка: АП/БТА

Твърдението на левицата е, че Доналд Тръмп сам е виновен, че за малко не беше убит. Този език на омразата и тази страшна омраза, която изпитва американската левица към Тръмп логично доведе до това, което се случи.

Това коментира в интервю пред БНР журналистът Огнян Дъскарев след покушението срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

"Тази омраза на американската левица, присъща за европейската, вероятно е промила мозъка на този 20-годишен младеж, който стреля. Заглавието на Си Ен Ен е, че охраната на Тръмп го блъска извън сцената, защото "той падна по време на митинга". Това е страшно безсърдечие и липса на всякакво съчувствие и човещина", коментира той в предаването "12+4". 

Според него важните неща са, че на 8 юли "президентът Джо Байдън вдига телефона и говори със свои дарители, за да ги убеди да не го изоставят след катастрофалния му дебат с Тръмп и казва – време е да вдигнем мерника на Тръмп". 

"Същият този Байдън призовава за мир и единство, което е добре, но лицемерието е космическо", споделя Огнян Дъскарев.

И допълва:  

"Напрежението в САЩ повече нараства и сега е дошло време да стане това с Тръмп. Целият свят видя как Байдън се провали на дебата. И медиите също се провалиха жалко на дебата, защото те три години и половина крият състоянието на Байдън и то сега лъсна. Медиите направо побесняха, не защото са лъгали, а защото повече не могат да лъжат и сега са мили – Дойче веле, Си Ен Ен, Би Би Си и Байдън да бъде сменен". 

Журналистът е категоричен, че след покушението вероятността Тръмп да стане президент на САЩ е нараснала многократно. 

"Разделението на американското общество е голяма. Тръмп почти сигурно ще вземе Невада", коментира той. 

И смята, че "задачата на републиканците е по-проста – да са спокойни и да не показват отмъстителност". 

Ген. Красимир Станчев, бивш шеф на НСО, коментира грешките, допуснати от охраната на Тръмп и една от тях е предварителната подготовка на екипа – авангарда. 

"Няма как да се изолират прилежащи сгради на около 100 м и да нямат отношение към тях. Подценена е тази ситуация и ето че се стигна до въпросните изстрели", каза Станчев.

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна