Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър направи проверка на ГКПП "Кулата" заради опашките

Снимка: БТА

Вътрешният министър Калин Стоянов посети граничния пункт Кулата на българо-гръцката граница. Причината за това са опашките от автомобили, които се образуват на пункта. Ето какво съобщи вътрешният министър за трафика в района 

"Получихме множество сигнали от граждани за бавното преминаване на пункта. По тази причина дойдохме на място, за да се уверим каква е организацията. Пътувайки насам, проведохме необходимите разговори с ръководството на митницата в София. Тук, на място, се срещнахме и с колегите от гръцка страна. Набелязахме някои мероприятия, с които съм сигурен, че през следващите няколко минути или часове действително ще изведем сериозния трафик, който в момента се е натрупал и от двете страни. Тук е мястото да кажа, че реално трафикът към Гърция е изключително силен в момента, в летния сезон - предимно четвъртък и петък и, съответно, обратно към България в събота и неделя. Огромен брой граждани на различни държави!".

"В петък последно предоставихме справките, докладите и анализите, които бъдещият служебен премиер поиска от нас", каза Стоянов пред журналисти на "Кулата". "Не мога да кажа дали ще бъда част от новия служебен кабинет", добави той.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени