Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити започна сезона с успех над Челси

Манчестър Сити победи Челси като гост с 2:0
Снимка: АП

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 в среща от първия кръг на английската Висша лига по футбол, която се изигра на "Стамфорд Бридж".

"Гражданите" откриха резултата в 18-та минута, след като норвежкият национал Ерлинг Холанд засече подаване от Бернардо Силва и изпрати топката в мрежата на лондончани.

Домакините се опитаха да се настанят по-трайно в половината на Манчестър Сити, но опитите им за отбелязване на попадение не бяха успешни.

Половин час след началото Енцо Фернандес беше съборен в наказателното поле, като "сините" имаха претенции за дузпа, но главният арбитър не посочи бялата точка.

Отговорът на гостите не закъсня. В 37-та минута Джереми Доку отправи силен прехвърлящ удар, но вратарят на Челси Роберт Санчес показа добър рефлекс и изби.

В заключителната фаза на първото полувреме домакините успяха да изравнят чрез Никълъс Джаксън, но радостта им  беше кратка, защото ВАР отмени гола заради засада.

През втората част "гражданите" засилиха пресата си. В 65-та минута Ерлинг Холанд създаде хаос в противниковата отбрана, след като овладя на гърди и стреля от въздуха, а при добавката Рико Люис реализира, но голът му беше отменен заради нарушение в атака.

Националът на Белгия Кевин де Бройне също беше близо до това да запише името си при голмайсторите, но неговият удар в 73-та минута от ръба на наказателното поле премина над вратата. 

Хърватинът Матео Ковачич донесе успеха на селекцията на Пеп Гуардиола в 84-та минута, след като тръгна на рейд от средата на терена, като преодоля няколко футболисти на Челси и отбеляза победното попадение срещу бившия си отбор.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени