Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади музиканти представиха родната джаз сцена на фестивала "Нишвил"

Снимка: Postcard Sextet

Тази година фестивалът "Нишвил" отбеляза своята 30-годишнина с още по-сериозно българско присъствие – Cinga Manga Funk, "Акустична версия" и представителите на най-младото и обещаващо поколение на джаза у нас Postcard Sextet.

С китариста на Postcard Sextet Велизар Гичев, който днес навършва 24 години, в репортаж за "Нашият ден"  разговаря Цветан Цветанов.

Младите български музиканти преживяха едно сериозно фестивално лято, като след участие на A to Jazz имаха честта да изпълнят репертоара си в едно от най-големите джаз събития не само на Балканите.

Възможността да представят родната джаз сцена е била вълнуваща за Postcard Sextet, споделя Гичев, който се е вдъхновил и от срещата със световни имена на джаза, както и с българските виртуози от "Акустична версия". И като слушател, и като музикант Гичев за първи път се е сблъскал с толкова мащабно джаз събитие, предлагащо симбиоза между различни музикални атмосфери.

След завръщането от Сърбия Postcard Sextet ще представи своята музика още веднъж в София на 24 септември, а след това предстои участие на голям уличен фестивал в Пловдив.

Нова музика, аранжименти, записи и лични успехи очакват музикантите.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени