Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още срещи между държава и местна власт ще решават проблема с обходен път на Плевен

| Репортаж
Д-р Валентин Христов, кмет на Плевен
Снимка: Община Плевен

Поредица от срещи, кръгла маса, депутатско питане отново поставиха в центъра на общественото внимание в Плевен необходимостта от бързи решения за изграждане на обходен път.

Той трябва да облекчи натоварения трафик в централната част на града след изграждането на Лот 3 от автомагистрала „Хемус“. Ще се случи ли навреме и защо тревогата остава?

"Въпросът с изграждането на обходен път на Плевен във връзка с изграждането на Лот 3 от автомагистрала „Хемус“ е от изключително важно значение и не търпи отлагане. Като местна власт нашата задача е да намерим най-доброто и правилно решение за Плевен и плевенчани, като разчитаме на подкрепа и разбиране от страна на държавата", е заявил кметът д-р Валенитн Христов на срещата в Регионалното министерство.

Областният управител Николай Абрашев е изготвил предложение до МРРБ и АПИ. Тази идея се подкрепя от всички, но има и тревога, както споделя арх. Емил Дечев, член на УС на Камарата на архитектите, председател на регионална колегия в града и председател на Дружеството към Съюза на архитектите след последното обсъждане през седмицата.

Инж.Цветан Влахов от Камарата в Инвестиционното проектиране насочи вниманието към бул. "Христо Ботев".

Това, което предстои, са поредица от нови срещи на ниво държавна – местна власт, финалното решение ще бъде взето, след като се чуе мнението на плевенчани, заявиха от Общината.

Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени