Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката болница се стабилизира финансово, до месец отварят ортопедия и травматология

| Репортаж
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти ще разшири дейността на отделението по хирургия, а от началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение.

Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р Николай Кътев, с чието назначаване в лечебното заведение ще се извършват нови хирургически интервенции, поясни директорът Виктор Таслаков.

"Д-р Николай Кътев работи основно в лапароскопската хирургия. Нашата цел с неговото назначаване е да предложимпо качествени оперативни процедури", каза директорът.

И допълни, че вече са осигурени необходимите акушери, предстои да бъдат подписани и договори с двама лекари за родилното отделение, което се очаква да заработи от началото на септември. 

До месец ще бъде възобновена и дейността на отделението по ортопедия и травматология. В болницата вече работят и петима лекари специализанти.

Таслаков увери, че финансовото състояние на болницата се е подобрило значително.

"Финансовото състояние на болницата вече е много стабилно, изключително добри заработки, приемът на пациенти се е повишил. Най-важното е, че сме подобрили качеството на работа и отношението към пациентите. Ние сме стопили около половин милион лева дългове към доставчици, към министерства. Имахме над 350 хиляди лева неплатени осигуровки за заплати на персонала, които вече са изплатени и за момента на НАП не дължим нищо. Вдигнати са всички запори", обясни директорът.

В лечебното заведение се извършва обследване, за да се кандидатства за средства за цялостен ремонт на основната страда. Болницата ще има и собствена фотоволтаична система.

Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени