Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Дъскарев: Камала Харис дължи отговори за 12,5 млн. незаконни мигранти и 20% инфлация

| Интервю
Огнян Дъскарев
Снимка: Стопкадър, БНТ

12,5 млн. незаконни мигранти са влезли в САЩ. Те са повече от населението на 20 -30 щата в САЩ. И кандидатът за президент на Щатите Камала Харис, която не дава интервюта, трябва да отговори на този въпрос за мигрантите, каза в интервю пред БНР журналистът Огнян Дъскарев в предаването "12+4".

"В петък имаше официално изявление на граничната служба на САЩ, което включва и митницата. Откакто Байдън и Харис са на власт, в САЩ са влезли 10 522 029 незаконни  емигранти през самата южна граница. Освен тях в САЩ са влезли още 2 млн. други, които са намерили обаче начин да не минат през граничните власти, а през долини и гори. Така влезлите незаконни емигранти в САЩ към петък са 12 516 903, това е най-много в САЩ с всички страшни последици", коментира Дъскарев.

Той смята, че на конференцията на демократите в Чикаго ще се потвърди самата коронация на Камала Харис, а няма да се търсят решения. И припомни, че Харис е заменила Байдън, не защото той се е отказал, а вследствие на вътрешнопартиен преврат на левицата, начело с Обама.

"Това се случи на 21 юли и Харис успя да заличи преднината на Тръпм и дори поведе. Но сега като цяло силите са изравнени. Харис отказва да се яви на интервюта и не е дала дори едно месец. Тя отказва, защото не е сигурна в себе си, за този месец, освен че заличи преднината и поведе на Тръмп, тя проведе 20 митинга и говори обилно. Но тя чете от предварително написан текст и отказва да отговаря на въпроси. Тя даде подробности за своя икономически план с 2 главни точки - ще даде 25 000 долара на всеки новодомец, които иска да строи къща. Второто, което беше учудващо, че ще издейства федерална забрана за цените на храните и лекарствата. Това означава за всички щати, тоест ще сложи таван на цените. Това ще причини дефицит и черен пазар и е невероятно, че това го казва кандидатът за президент на САЩ“, коментира журналистът Огнян Дъскарев.

Той допълни, че в момента в Чикаго, където е конференцията на левицата има големи демонстрации на палестинци, които са недоволни от политиката на Байдън и Харис в Близкия изток.

"Но мисля, че това няма да се отрази на самите избори, защото тези избиратели са главно в Мичиган и Минесота."

Той коментира, че Тръмп предложил 3 дебата на Харис, на 10 септември, на 4 септември в дясна медия и в края на септември. А Харис е отказала дебата на 4 септември.

"Човек си мисли, че тя се страхува от дебати. Единственият начин, който за Тръмп има значение е той да влезе в пряк сблъсък с нея и да я попита защо се отказа от 6 – 7 радикални идеи. Харис трудно може да се представи за нещо, което е, тя е ляв радикал и нейният подгласник също е ляв радикал", смята Дъскарев.

Той е категоричен:

"Икономиката на САЩ е зле и Харис дължи отговор на въпроса за натрупаната от управлението им с Байдън 20% инфлация. Тръмп остави галон бензин на 2,50 долара, сега е над 5 долара."

Цялото интервю чуйте в зувковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени