Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама: Америка е готова за президентството на Камала Харис

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел бяха едни от ораторите във втория ден на конгреса на Демократическата партия.

Пред делегатите Обама изнесе насочена към предстоящите избори реч, в която изтъкна, че кандидат-президентската двойка Камала Харис и Тим Уолц въплъщават "завръщането на Америка, в която хората работят заедно и се грижат един за друг". Той изрази убеждението си, че те ще спечелят надпреварата, но изтъкна че за това е необходима още много работа. В речта си Барак Обама призова американците да отхвърлят разногласията, които прерастват в сляпа омраза един към друг.

Той изтъкна качествата на Камала Харис, споменавайки професионалната и биография като главен прокурор на Калифорния, а също и успехите и като вицепрезидент, сред които намаляване на цената на инсулина и разходите за здравеопазване. Обама не пропусна да атакува Доналд Тръмп с думите "Нямаме нужда от още четири години на самохвалство, безпомощност и хаос".

"Гледали сме този филм преди и всички знаем, че продължението обикновено е по-лошо", допълни бившият президент.

Преди него на сцената се качи неговата съпруга Мишел, която заяви, че надеждата се връща в Америка, реторика, която навя спомени за първата президентската кампания на Барак Обама през 2008 г. - когато демократите се надяваха на надежда и промяна.

Самата Камала Харис не присъства лично на изказванията на семейство Обама, защото по същото време беше на предизборно събитие в съседния щат Уисконсин. Медиите обаче уточняват, че тя е гледала изказването на Барак Обама на борда на служебния хеликоптер, докато е пътувала обратно към Чикаго.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени