Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям проект на "Ротари"

Нова сензорна стая за деца със специални потребности в Самоков

Радослав Найденов
Снимка: Лили Големинова

На 21 август, когато православната църква почита паметта на свещеномъченик свети Симеон Самоковски, град Самоков отбелязва своя празник.

БНР-Радио София имаше своето изнесено студио по този повод в двора на емблематичната Бельова черква и един от гостите в него беше Радослав Найденов, който отскоро е президент на Ротари Самоков. Инженер по образование, той е родом от София, но преди 10 години избира едно красиво село до Самоков и се мести в региона. "Природата тук е уникална, тя ме грабна" - споделя Найденов, който е и запален скиор.

От няколко години е член на Ротари Самоков, а отскоро - и негов президент. Разказва за големия проект, който са завършили наскоро - той е за обновяване на центъра за социална рехабилитация в Самоков, където се работи с деца със специални потребности Проектът е на стойност 74 000 лева, като особено важен елемент е бил изграждането на сензорна стая. "Това е доста голям проект по стандартите на Ротари, но стана възможност и поради помощта на Rotary International"- поясни Радослав Найденов. В него е заложени последващ контрол на всеки три месеца, "за да знаем как вървят нещата и ако трябва, да реагираме".

Оттук-нататък какви са приоритети и какви проекти ще се реализират - "ще продължим да работим за децата на Самоков, за тяхното развитие и обгрижване, за да израснат щастливи и да станат добри граждани".

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени