Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погребението на Ален Делон е насрочено за 24 август

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан в събота 24 август, съобщи католически свещеник, който ще отслужи службата, пред АФП.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. ( 15:00 ч. по Гринуич) в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон е имал имот, ограден с високи стени, и където е прекарал последните си години.

Делон е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а по-скоро погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

Такова погребение в частен имот обаче изисква специално разрешение от местните власти. Не е ясно дали такова разрешение е било дадено.

Делон беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век.

Макар да има легиони от почитатели по целия свят, личният му живот и политическите му възгледи разделят мненията.

Връзките на Делон с жени предизвикват спорове. Синовете му го обвиняват в домашно насилие, което Делон отрича, но признава, че е удрял жени по време на кавги.

Делон е критикуван и за това, че подкрепя Жан-Мари Льо Пен, съосновател на крайно десния Национален сбор, който подкрепя смъртното наказание и се обявява против еднополовите връзки.

Феминистките бяха шокирани и от наградата за цялостно творчество, която филмовият фестивал в Кан му връчи през 2019 г.

Последните си години той изживя до голяма степен като отшелник, въпреки че личният му живот не спираше да бъде в заглавията на вестниците.

През 2023 г. трите му деца подават жалба срещу съжителстващата с него асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Братята и сестрите продължиха да водят публична битка в медиите и съдилищата, спорейки за здравословното му състояние, което се влоши след инсулт през 2019 г.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени