Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служител на ДГС - Сандански е задържан, докато поливал нивата си с канабис

Снимка: ОДМВР - Благоевград

Служител на Държавното горско стопанство в Сандански е задържан в ареста за 72 часа, след като беше заловен от полицията да полива нивата си с канабис. Прокуратурата започна разследване по случая. 

40- годишният стражар от горското стопанство в Сандански Николай Колев беше задържан при акция на ГДБОП срещу производството и съхранението на наркотици. Той е заловен, докато е поливал нива с канабис в гориста местност, в района на село Боджово. На място са установени 300 растения от рода на конопа, с непозволено съдържание на наркотик. Направен е обиск на жилището му, селскостопанска постройка в имота и е иззето личното му моторното превозно средство.

Колев е задържан за 72 часа в ареста, като предстои прокуратурата да поиска налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

По образуваното досъдебно производство са проведени и разпити на свидетели, като са събрани достатъчно доказателства за неговата съпричастност към престъплението.

Днес от Югозападното държавно предприятие информираха, че ръководството на дружеството се е самосезирало за случая от публикации в медиите. От там са поискали официална информация от ОДМВР и при потвърждаване на изнесената публична информация, на горския служител ще бъде наложена най- тежката дисциплинарна мярка .

От дружеството потвърждават, че Николай Колев преди време е бил уволняван от системата на горите, но е бил възстановен на работа от съда.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени