Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Балбузанов-Куката се е предал на властите и е в затвора в Плевен

Затворът в Плевен
Снимка: www.gdin.bg

В Плевен е задържан издирваният Камен Балбузанов-Куката. Той се е предал сам на властите и е задържан в затвора в града.

Балбузанов е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда от началото на годината, каза Диана Илиева - заместник-окръжен прокурор и говорител на прокуратурата:

"Доброволно се е явил в затвора в град Плевен, приет е и с това е поставено началото на изпълнението на влязлата в сила присъда на Софийски градски съд. На 10 април 2024 година, в Окръжна прокуратура - Плевен е получена влязла в сила присъда на СГС, с която осъденото - Балбузанов е признат за виновен в извършване на редица престъпления, за което му е било наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години. Още по време на разглеждане на делото Балбузанов се е укрил, поради което е бил обявен за издирване. Поради тази причина присъдата не е била веднага приведена в изпълнение. Въпреки това Окръжна прокуратура - Плевен е предприела редица действия за установяване на местонахождението на осъденото лице".
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени