Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Зелена Странджа" организира днес, 23 август:

Туристически поход за наблюдение на звездите край Евренозово

В неделя ще се премине маршрут край Малко Търново

3
Снимка: сдружение "Зелена Странджа"



Нощен поход за наблюдение на звездите ще се проведе тази вечер в Странджа. Той се организира за осми път от сдружение „Зелена Странджа“. 

Туристическият поход в планината ще бъде съчетан с наблюдение на нощното небе край Евренозово, съобщи ръководителят на Сдружението Владимир Димитров:  

На широка открита поляна на 1,5км от селото, далече от светлините и звуците на цивилизацията ще се разположим удобно и ще наблюдаваме отрупаното със звезди небе. Нашите приятели от Училището по астрономия в Бургас ще ни разкрият тайните на нощното небе и ще ни разкажат истории и легенди за всяка точица по него. Ще имаме възможност да гледаме Персеидите със специализирани уреди за наблюдение.“

Близо 150 души са заявили участие в похода в петък вечер. Тръгването от Бургас ще е в 18.30 ч., а връщането след полунощ.


Сдружение „Зелена Странджа“ организира туристически поход и в неделя, 25 август. Той ще е от Малко Търново до Черногорово и параклиса „Света Марина“. По маршрута ще бъдат посетени и параклисите "Божейме" и "Света Богородица", съобщи още Владимир Димитров.

„Участниците ще имат възможност да се включат и в Църногоровския панаир, който по това време ще се провежда в местността край Малко Търново. Ще се разходим в горите и поляните около любимото градче. Очакват ни хубаво време, хубаво вървене и добро настроение през целия ден!“

Тръгването от Бургас е в 8.30 ч., а връщането около 17 часа. 

повече може да чуете в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени