Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Попова: Детската книга е добър възпитател

"Цели шест приказки за цветята с много информация за тях, символиката и отношенията между хората е събрала в книгата си  "Приказки за белите цветя" Терез Никол. Всяко едно цвете символизира различни емоция и отношение, а в края на книгата кратко, систематизирано и съдържателно се поднася информация за конкретното цвете. Така читателите могат да разберат кое е императорското цвете. Ще научат повече за бялата калина, бялата лилия и бялата орхидея, бялата хортензия, царицата – бялата роза, а всичко това е поднесено и чрез разкошните илюстрации на Ана Бабич, а разказите започват от юли и приключват през декември", споделя в ефира на "Следобед за любопитните" издателката Галина Попова. 

Хартиените книги, според нея, са един от начините да възпитаваме децата и да разкрием света пред тях в цялото му многообразие. Като родител на две деца, Галина Попова, смята, че чрез четеното – и то именно на книги – се създава една сплотеност и топлина в семейството, като подчертава, че тя самата им е чела още докато е била бременна, а днес те с нетърпение очакват тези вечери. 

Като ревностен почитател на детската литература Попова подчертава, че половината от издаваните от нейното издателство книги са детски, но заглавията са много добре подбрани.

На 17-и септември издателството представя Румен Младенов и неговата втора книга "Благословен". От 26-и септември във Враца ще се проведе литературен фестивал с много интересни срещи и нови читатели, а в началото на октомври предстои провеждането на третия литературен фестивал в София, където издателството ще представи книгата на Красимира Стаменова "Азбуката вече знам", информира Галина Попова.


Снимки –  изд. "Екрие"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени