Eмисия новини
от часа

Резултати : автор Desisllava Semkovska

“Ushqeje shpirtin, që të të dëgjojë” - një ekspozitë me befasi të shumta në Muzeun Historik Rajonal në Sofje

Cilat kanë qenë zakonet e të ngrënit të kryeqytetasve në të kaluarën e largët? Çfarë ndikimi kanë kulturat e huaja në menynë tradicionale bullgare pas Çlirimit? Kur shfaqen lokalet për një ngrënie të shpejt publike? Përgjigjen e këtyre pyetjeve si dhe të..

09.11.20 07:05 |

Mark Kadin: Për mua nuk ekziston jetë jashtë muzikës

Prindërit ishin ata të cilët e caktuan rrugën krijuese të njërit prej muzikantëve të talentuar të kohës sonë – Mark Kadin. Ai mësoi në shkollën muzikore në qytetin e lindjes Kramatorsk të Ukrainës. Aty nisi të ndjekë gjurmët e gjyshit dhe filloi..

16.10.20 07:05 |

Veshje popullore nga koleksioni i mbretëreshës Joanna për herë të parë para publikut

Pas suksesit të madh të projektit të parë “ArtDiplomacy” (“Art për diplomacinë”) piktorja e talentuar Petja Ilieva përsëri prezanton pasurinë dhe bukurinë e popujve të ndryshëm dhe të kulturave të ndryshme. Ngjarja do të zhvillohet më 25 shtator në..

25.09.20 07:42 |

Radiot e vjetra tregojnë historitë e tyre

Mbi 80 radio të vjetra janë të eksponuar në Muzeun Historik në qytetin Pollski Trëmbesh në Bullgarinë Veriore, deri në fund të muajit tetor. Vendi për këtë ekspozitë interesante nuk është i zgjedhur rastësisht: “Qëllimet dhe detyrat e një..

15.09.20 11:36 |

Në fokus: shëndeti dhe mirëqenia e fëmijëve bullgarë

Adoleshentët bullgarë janë në vendet e para për nga pirja e duhanit, përdorimi i alkoolit dhe kanabisit dhe janë në vend të dytë për nga fillimi i hershëm i jetës seksuale. Këto të dhëna shqetësuese i shpalli para pak kohe Organizata Botërore..

24.06.20 09:53 |

Në dy shkolla në Anglinë Jugore bullgarët e vegjël mësojnë shkrim e këndim në gjuhën e tyre amtare

Para 10 vitesh Maja Nikollova vendoset në Britaninë e Madhe. Atje njihet me disa familje të reja nga Bullgaria, të cilët kërkojnë mundësi që fëmijët e tyre të praktikojnë gjuhën amtare. Mirëpo, në qytezën provinciale Bournemouth, ku vendoset Maja, nuk..

23.06.20 09:59 |
Urdhri „Kalorësi i Madarës“ shkalla e 1

“Kërko thesarin“ në Sofje

Jeta në Bullgari pak nga pak po normalizohet. Pas izolimit të gjatë njerëzit po e shfrytëzojnë motin e mirë, në mënyrë që të kalojnë më shumë kohë jashtë. Kurse që nga 15 maji deri më 15 qershor do të mund  të gërshetojnë shëtitjen e këndshme në pjesën..

15.05.20 11:42 |

Portrete nën karantinë

Vallë, a është e mundshme që jeta nën karantinë të mos jetë e mërzitshme dhe monotone, por laramane plotë shumë ndjenja? Këtë e vërteton Ivelina Çollakova me projektin e saj të ri me fotografi. Familje të buzëqeshura shikojnë nga dritaret dhe..

14.04.20 11:49 |

Konsumatorët bullgarë i dinë mirë të drejtat e veta

Për herë të parë që prej shumë vitesh gjatë vitit 2019 u shënua ulje e ankesave me 10 për qind, njoftojnë nga Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve. Komisioni është organi i cili kontrollon respektimin e të drejtave dhe interesave të bullgarëve..

15.03.20 09:15 |

Ku mund të zbulojmë Kozmosin në Bullgari

Në botën e sotme njerëzit sikur e humbën lidhjen me yjet dhe pak janë ata, të cilët mund të dallojnë në qiellin e natës edhe yllësit më të njohura. Mirëpo ka edhe të tillë, të cilët dëshirojnë të mësojnë më shumë për planetët dhe yjet, të zbulojnë..

08.03.20 09:00 |
Всички новини: днес | вчера