Eмисия новини
от 05.00 часа
Prof. Bar-Zohar

Prof. Bar-Zohar, i cili ka lindur në Sofje, me kandidaturë për President të Izraelit

Shkrimtari me famë botërore me rrënja bullgare prof. Michael Bar-Zohar është kandidat për President të Izraelit, informoi bTV. Ai është autor i një prej librave më emocionale për shpëtimin e hebrenjve bullgarë gjatë Luftës së Dytë Botërore...

06.04.21 11:09 |

Jeki Amir kthehet tek rrënjat e saj në Bullgari

Ajo është një shkrimtare izraelite me rrënja bullgare. Jeki Amir i shkruan tregimet dhe romanet e saj në hebraisht, por përshkruan në to fëmijërinë e vet në Bullgari, si dhe shokun kulturor pas mbërritjes në Izrael. Ajo ka lindur në Sofje, ndërsa..

28.02.21 11:55 |

Shumë gra mund të mbeten përgjithmonë pa punë pas pandemisë

Një nga pasojat më serioze ekonomike të pandemisë botërore është papunësia në rritje. Para pak kohe Agjencia e Punësimit  shpalli 7% papunësi për muajin janar në Bullgari. A mund të flasim për shpërndarjen gjinore të papunësisë si pasojë e pandemisë, dhe..

24.02.21 08:05 |

Bullgaria shkëmben përvojë me Izraelin për përdorimin ekonomik të ujit

Përvoja e Izraelit për të mbrojtur dhe për të inkurajuar kursimin e ujit u diskutua në një takim dypalësh online, njoftoi Ministria Bullgare e Zhvillimit Rajonal. Sipas ekspertëve izraelitë, deri në 60 për qind të ujit humbet në zonat urbane. Por..

16.02.21 13:57 |

Bullgaria dhe Izraeli do të punojnë për lehtësimin e udhëtimeve

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi në telefon me Kryeministrin e Izraelit Benjamin Netanyahu. Të dy ranë dakord të zhvillojnë bashkëpunim dhe koordinim më të ngushtë në përgjigje të pandemisë, njoftoi BTA. "Izraeli po arrin rezultate..

12.02.21 09:58 |
Ministrja Petkova

Bullgaria është në pritje të gazit të Izraelit dhe Qipros

Furnizimet e ardhshme të gazit nga Mesdheu Lindor do të kenë një kontribut të konsiderueshëm për diversifikimin dhe konkurrencën e çmimeve jo vetëm në Bullgari, por edhe për Evropën Juglindore. Këtë e tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova..

28.01.21 16:41 |

Albert Bullgari – fizarmonicisti i cili ruajti Bullgarinë në zemrën e vet

Në vigjilje të vitit 2021 Bashkimi i Njerëzve me Çrregullime të të Parit në Izrael ia dorëzoi çmimin e vet më të madh Albert Bullgarit. Kështu të shpërngulurit bullgarë në Izrael e quanin fizarmonicistin, i cili vite me radhë i mësonte falas fëmijët e..

15.01.21 07:05 |

Nora Mihajllova për udhëtimin e saj mes botëve dhe poezisë në fotografi

Para vitesh ëndrra e Nora Mihajllovës ka qenë për t’u bërë piktore. E ka realizuar nëpërmjet fotografisë, e cila e lejon për ta shprehur vetveten. Derisa e shoqëron të shoqin në misionet diplomatike nëpër botë, ajo fotografon detajet, njerëzit dhe..

17.12.20 07:10 |

Nora Mihajllova hap dyer midis kulturave të ndryshme

Të jesh bashkëshorte e një diplomati nuk është detyrë e lehtë. Deri diku kjo është edhe fat, edhe mision në realizimin e lidhjes midis kulturave të ndryshme. Kështu e sheh rolin e vet Nora Mihajllova, e cila përveç se e prezanton vendin tonë në rrethet..

14.12.20 06:10 |

Bullgaria dhe Palestina arritën marrëveshje për forcimin e bashkëpunimit

Ministrja e punëve të jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva dhe ministri i jashtëm dhe i ekspatriatëve i Palestinës Rijad al Mallki nënshkruan një Marrëveshje për Bashkëpunim në fushën e arsimit, shkencës, kulturës, rinisë dhe sportit midis..

13.11.20 19:54 |
Всички новини: днес | вчера